Podjetje Hermi nadaljuje uspešen razvoj in se širi na tuje trge

Podjetje Hermi nadaljuje uspešen razvoj in se širi na tuje trge

Družinsko podjetje Hermi, evropski proizvajalec strelovodne in prenapetostne zaščite, kabelskih polic in lestev ter nosilnih konstrukcij za sončne elektrarne, nadaljuje s svojo širitvijo na tuje trge. V zadnjih treh letih beleži 120 % povečanje prodaje na tujih trgih, tudi skupna prodaja beleži pozitivni trend in se je povečala za 15 odstotkov.

Kljub pesimističnim napovedim, zamudnejšo in težavnejšo dobavljivostjo surovin podjetje Hermi v letošnjem polletju beleži polno zasedenost proizvodnje. V prvi polovici letošnjega leta se je obseg prodaje v primerjavi z enakim obdobjem lani povečal, v zadnjih treh letih beležijo skupno 15 odstotno rast prodaje. Obetavne so tudi napovedni za drugo polovico leta. Zaradi povečanega povpraševanja predvsem po kabelskih policah in lestvah so spomladi začeli z gradnjo novega proizvodnega obrata, ki naj naj bi bil zaključen in vseljiv jeseni.

Pandemija koronavirusa je na delovanje podjetja vplivala tako, da so digitalizirali poslovanje, konsolidirali, optimizirali in avtomatizirali proizvodne postopke. Še bolj so se usmerili v aktivnosti poslovanja na tujih trgih, kljub temu da najpomembnejši in največji trg za Hermi še vedno ostaja domači trg in sosednje države. Slovenski proizvajalec ima hčerinska podjetja v Avstriji, Srbiji, Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem, izdelke trenutno prodaja na več kot 40 svetovnih trgih.

Podjetje Hermi sodeluje s številnimi svetovnimi distributerji in inštalaterji ter vedno išče nova partnerstva. Nadaljuje z aktivnim dodajanjem poslovnih stikov v Nemčiji, Italiji, Švici, Poljski, Slovaški, Češki, Madžarski in ostalih trgih, kjer odpira vrata novim distributerjem, inštalaterjem, projektantom in drugim akterjem v elektrobranži.

Že več kot 35 let skrbi za varnost premoženja in ljudi pred udarom strele, zaradi vse večje zapletenosti in množičnosti elektro- in drugih inštalacij so svojo priložnost našli tudi na segmentu kabelskih polic in lestev. Poleg zaščite sončne elektrarne pred udarom strele ponujajo tudi trpežne nosilne konstrukcije za inštalacijo fotonapetostnih sistemov.

Naziv spletne strani

Hermi, d.o.o.

Trnoveljska cesta 15

3000 Celje

Slovenija