Predstavljamo univerzalno cevno objemko Hermi KON11 UNI

Predstavljamo univerzalno cevno objemko Hermi KON11 UNI

Podjetje Hermi predstavlja novo univerzalno cevno objemko Hermi KON11 UNIFF. Inovativni izdelek na novo opredeljuje način nameščanja strelovodnih vodnikov na (odtočne) cevi. Kot pove že ime samo, cevno objemko odlikuje univerzalnost. Nastavljivost cevne objemke omogoča nameščanje na različne dimenzije (odtočnih) cevi brez uporabe vijakov ali električnega orodja.

Uporaba univerzalne cevne objemke KON11 UNI skrajša čas in olajša izvedbo montaže strelovodne zaščite. Univerzalno cevno objemko Hermi KON11-UNI na (odtočno) cev namestimo brez vijačenja, strelovodni vodnik pa lahko nanjo pritrdimo tudi brez orodja. Za montažo zato ne potrebujemo posebnega akumulatorskega oz. električnega orodja.

Nastavljiva cevna objemka nadomešča množico fiksnih cevnih objemk dimenzij od Ø60 mm do Ø130 mm. Primerna je tudi za (odtočne) cevi z vmesnimi dimenzijami (60 mm, 65 mm, 70 mm, 75 mm itd.) ali netočnimi premeri cevi (npr. 103 mm, 117 mm, 129 mm ...). KON11-UNI je na zahtevo na voljo tudi za večje premere cevi. Izdelana je iz nerjavnega materiala in jo odlikuje dolga življenjska doba.

Univerzalna cevna objemka je na voljo v dveh tehničnih izvedbah. Ena omogoča pritrjevanje strelovodnega vodnika neposredno ob cev. V tem primeru je z enkratnim stiskom hkrati omogočeno pritrjevanje tako objemke kot strelovodnega vodnika. Uporabljajo se standardne klešče. Druga tehnološka različica z dvojnim klik nosilcem omogoča, da se lahko objemka montira samostojno, neodvisno od strelovodnega vodnika. V tem primeru je strelovodni vodnik odmaknjen od cevi, mogoča je tudi naknadna namestitev strelovodnega vodnika.

V Hermiju smo z razvojem univerzalne objemke KON11 UNI mislili tudi na estetski vidik. Objemka je izdelana iz tanjšega materiala – brez izgube njenih mehanskih lastnosti – kar omogoča lepše in boljše prilagajanje na odtočno cev.

Z razvojem in proizvodnjo cevne objemke KON11 UNI v podjetju Hermi zmanjšujemo tudi svoj ogljični odtis. Optimizirali smo uporabo uporabljenega materiala, zmanjšali količino nastalih odpadkov, zaradi hitrejše in enostavnejše izdelave izdelka smo zmanjšali tudi porabo energije v samem proizvodnem procesu. Z optimizacijo pakiranja smo zmanjšali porabo kartonske embalaže ter posledično zmanjšali izpuste toplogrednih plinov pri samem transportu končnega izdelka do kupca.

Razvojna ekipa Hermi je za univerzalno cevno objemko Hermi KON11 UNI prejela bronasto regionalno priznanje v natečaju za najboljše inovacije celjske regije 2023. Priznanja podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije.

 Cevna objemka KON11 UNI bo v redni prodaji od 15. oktobra 2023 dalje.

Naziv spletne strani

Hermi, d.o.o.

Trnoveljska cesta 15

3000 Celje

Slovenija