Seminar »Zaščita pred delovanjem strele«

Seminar »Zaščita pred delovanjem strele«

Pojav strele in prenapetosti spremlja življenje na Zemlji najverjetneje že od vsega začetka njenega obstoja. Ne glede na to, da se princip delovanja od samega začetka pa do danes ni spremenil to ne pomeni, da je podobno s poznavanjem tega pojava, ki kaže zelo stohastično in nepredvidljivo naravo.

 Ravno nasprotno od spoznanj Benjamina Franklina pa do danes je bilo mnogo narejenega in raziskanega v procesu posameznih faz atmosferskih razelektritev in tudi njihovih učinkov.

Slovensko društvo za geoelektriko, statično elektriko in strelovode v svojem imenu nosi dva bistvena vpliva, in sicer statično elektriko in zaščito pred delovanjem strele, že od svoje ustanovitve davnega leta 1967. S svojo dejavnostjo spremlja tovrstni tehnološki razvoj in prav zato sodelavci društva zaradi vse večjih potreb prakse pripravljajo aktualne novosti s področja te stroke za današnji čas.

SDGSS vsako leto pripravlja obnovitveni in debatni seminar iz širšega področja zaščite pred delovanjem strele. Poleg številnih aktualnih tem se tokrat želimo še posvetovati z udeleženci seminarja v zvezi s spremembani, ki jih prinaša prenova tehnične smernice in pravilnika.

Seminar se bo odvil v torek, 11. december s pričetkom ob 9. uri na Institutu “Jožef Stefan” – reaktor, Brinje 40, Dol pri Ljubljani. Prijave in dodatne informacije na www.sdgss.si.

Naziv spletne strani

Hermi, d.o.o.

Trnoveljska cesta 15

3000 Celje

Slovenija