Športni štipendisti 2022/2023


V šolskem letu 2022/2023 smo podelili 6 športnih štipendij Hermi.


Štipendijo Hermi so prejeli triatlonka Sara Navodnik, tekačica na smučeh Julija Hitrec, kolesar Sven Aleksander Mernik, alpski smučar Nik Sovinc ter turni smučar, gorski tekač in atlet Maj Pritržnik ter umetnostna drsalka Lana Škalički – zmagovalka projekta #mojprviposel v organizaciji športne agencije


Direktor in lastnik podjetja Miran Rauter kot nekdanji vrhunski športnik in olimpijec v alpskem smučanju še kako dobro razume in pozna izzive, občutke in mentaliteto športnikov. Meni, da je »po eni strani potrebna izjemna volja in odrekanje, po drugi strani pa neprestano poteka boj. Boj ne samo z zunanjimi dejavniki in konkurenco, ampak tudi z notranjimi, osebnimi izzivi in dvomi. Pojavijo se slabi dnevi ali slabi trenutki. Najvažneje je vztrajati!«



Sven Mernik

kolesarjenje

Sven se je s slovensko reprezentanco odpravil na eno izmed dirk najvišjega ranga za mladince – Eroica Juniores. Prva etapa je bila ekipni kronometer, kjer so osvojili odlično 8. mesto in se uvrstili med najmočnejše reprezentance. V slovenskem pokalu je nastopil na veliki nagradi Komende, kjer je zasedel 10. mesto. Sledilo je državno prvenstvo v kriteriju, kjer je na koncu zasedel odlično 8. mesto. Konec junija je sledilo še državno prvenstvo v kronometru na Pokljuko in v cestni dirki po Radovljici. V kronometru je bil šesti, v cestni dirki pa enajsti.

Svena so letos pestile poškodbe in padci. Z vztrajnostjo in trdim delom je dosegel vrhunske rezultate.


Sara Navodnik

triatlon

Sara je skozi celotno šolsko leto pridno trenirala. Aprila je nastopila na državnem prvenstvu v akvatlonu (2500 m teka, 1000 m plavanja in 2500 m teka) in zmagala v kategoriji starejših mladink. V celotni ženski konkurenci je bila absolutna zmagovalka. Maja se je udeležila svetovnega prvenstva na Ibizi, kjer je v mladinski konkurenci zasedla odlično 8. mesto.


Maj Pritržnik

turno smučanje, gorski tek, atletika

Maj kljub svojim letom, ko bi še lahko nastopal v mladinski kategoriji, že pridno pobira odličja v članski kategoriji. Tako je na državnem prvenstvu v disciplini vzpon osvojil vrhunsko 3. mesto med člani. Na svetovnem prvenstvu v Španiji je s 5. mestom blestel na sprinterski tekmi mladinski kategoriji. V turnem smučanju je letos debitiral v svetovnem pokalu v olimpijski disciplini šprint in zasedel 59. mesto. Planinska zveza Slovenija mu je podelila priznanje za najuspešnejšega perspektivnega mladega turnega smučarja v sezoni 2022.


Julija Hitrec

tek na smučeh

V letošnji sezoni se je Julija udeležila tako državnih kot mednarodnih tekmovanj v klasični in drsalni tehniki. Sezono je končala na skupnem 11. mestu. Zimska sezona se je zaključila, zdaj se že pridno pripravlja in odhaja na poletne tekme ter nabira kondicijo za novo zimsko sezono.


Nik Sovinc

alpsko smučanje

Sezona se je za Nika začela z odličnimi rezultati na regijskih tekmovanjih, nato še z odličji na državni ravni. Na otroškem FIS tekmovanju v Italiji (Alpe Cimbra – Topolino) je s Slovenijo zasedel 3. mesto na mešani ekipni tekmi. Sezono je zaključil na odličnem skupno 2. mestu v pokalu Argeta Junior.



Lana Škalički

umetnostno drsanje

V iztekajoči se sezoni je najstnica nanizala veliko odličnih uspehov tako na domačih kot mednarodnih tekmovanjih. Za piko na i sta ji Športna zveza Celje in Mestna občina Celje zopet podelila naziv Mlada športnica leta 2022/2023.

Naziv spletne strani

Hermi, d.o.o.

Trnoveljska cesta 15

3000 Celje

Slovenija