Herman Rauter, ustanovitelj podjetja Hermi, s prijatelji na ogledu nove proizvodne hale

Herman Rauter, ustanovitelj podjetja Hermi, s prijatelji na ogledu nove proizvodne hale

Herman Rauter, ustanovitelj podjetja Hermi, si je skupaj s stanovskimi kolegi in prijatelji še pred zaostritvijo razmer zaradi koronavirusa ogledal nov proizvodni obrat. Celjsko podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo strelovodne in prenapetostne zaščite, kabelskih polic in lestev ter nosilnih konstrukcij za sončne elektrarne, je v začetku oktobra zagnalo nov proizvodni obrat, ki je od ustanoviteljeve upokojitve eden izmed večjih mejnikov, pri katerem ni bil neposredno vpleten. 

Herman Rauter si je stanovskimi kolegi in drugimi prijatelji v začetku novembra ogledal nov proizvodni obrat podjetja Hermi v Celju. Sprehodili so se skozi najnovejši proizvodni park, v katerem so tako najosnovnejši stroji za predelavo pločevine, kot so izsekovanje, krivljenje in prebijanje, naprednejši NC in CNC stroji, kot popolnoma avtomatizirana linija za izdelavo kabelskih polic in robotska enota za izdelavo nosilcev kabelskih polic.

Z zdajšnjim lastnikom in direktorjem Miranom Rauterjem, vodjem proizvodnje in zaposlenimi so ob ogledu razpravljali o razvoju novih tehnologij, njihovi implementaciji v proizvodni proces ter o praktičnih vidikih uporabe proizvedenih izdelkov. S svojimi poklicnimi kompetencami, izkušnjami, znanjem in nasveti so tudi v tretjem življenjskem obdobju nepogrešljivi pri prenosu znanj in idej, krepitvi sinergijskega razvojnega potenciala in medgeneracijski solidarnosti.

Začetki družinskega podjetja Hermi segajo v leto 1985, ko se je elektroinštalater Herman Rauter podal v podjetniške vode in v Velenju ustanovil obrt. Sprva se je podjetje ukvarjalo z elektromeritvami ter s proizvodnjo in montažo strelovodne zaščite. Skozi leta so potrebe strank in ambicije zaposlenih rasle ter se naravno razvijale. Spreminjali so se materiali, načini montaže, standardi in tehnologija. V proizvodni in prodajni program so se dodale komponente prenapetostne zaščite, kabelske police ter nosilne konstrukcije za sončne elektrarne. Proizvodne kapacitete so s povečevale, iz Velenja je podjetje dejavnost preselilo v Celje. Snovalec največjih mejnikov je bil takratni lastnik in direktor Herman Rauter. Z upokojitvijo se je pred dvema desetletjema sicer umaknil iz aktivnega odločanja in načrtovanja v podjetju, s svojim znanjem, videnjem razvoja in željo po napredku pa ostaja pomemben del ekipe Hermi.

Naziv spletne strani

Hermi, d.o.o.

Trnoveljska cesta 15

3000 Celje

Slovenija