Podjetje Hermi podelilo športne štipendije za leto 2022

Podjetje Hermi podelilo športne štipendije za leto 2022

V podjetju Hermi smo podelili športne štipendije za leto 2022. Izmed 22 prispelih prijav je strokovna žirija izbrala 3 mladostnike, ki bodo za nadaljevanje svojih športnih aktivnosti skupaj prejeli šest tisoč evrov. Štipendijo bodo dobili smučarka Ula Omerzu iz Celja, triatlonka Sara Navodnik iz Velenja in košarkar Vid Borišek iz Velenja.

V podjetju Hermi – slovenski proizvajalec strelovodne in prenapetostne zaščite, kabelskih polic in lestev ter nosilnih konstrukcij za sončne elektrarne – že več kot 15 let s kadrovskimi štipendijami podpiramo dijake in študente na njihovi poklicni poti ter omogočamo takojšno zaposlitev po končanem šolanju. V letošnjem letu smo se odločili, da podpremo tudi mlade nadobudne športnike pri uresničevanju njihovih potencialov.

Razpis Športna štipendija Hermi je bil namenjen perspektivnim športnikom in športnicam s statusom dijaka ali študenta, ki niso starejši od 21 let ter svoje športne aktivnosti uspešno usklajujejo s šolskimi obveznosti. Zaradi povezovanja v lokalnih skupnostih ter za večjo lokalno prepoznavnost so prednost pri izboru imeli športniki iz savinjske in šaleške doline.

Prijave smo sprejemali mesec dni, v tem času se je na razpis odzvalo 22 športnic in športnikov. Kljub temu da smo z razpisom najprej nameravali podeliti eno štipendijo, smo se naknadno odločili za podelitev treh štipendij. Prepričali so nas petnajstletna Ula Omerzu iz Celja, ki od malih nog na domačih in mednarodnih tekmovanjih niza vrhunske rezultate in prejema medalje v slalomu in veleslalomu ter je članica državne reprezentance v kategoriji U16, šestnajstletna Sara Navodnik iz Velenja, slovenska reprezentantka in članica Triatlon kluba Velenje, ki svoje edinstvene fizične zmožnosti plavanja, teka in kolesarjenja združuje v triatlonu ter poleg triatlonskih medalj posega tudi po medaljah v posamičnih disciplinah, ter šestnajstletni košarkar Vid Borišek iz Velenja, ki je stalni član kadetske, mladinske in članske ekipe KD Hopsi Polzela ter hkrati slovenski reprezentant v kategoriji U16.

Kako velik izziv in včasih tudi prepreko športnikom predstavlja usklajevanje športnih, šolskih in drugih obveznosti ter iskanje finančnih sredstev in podpore, v družinskem podjetju Hermi vemo iz lastnih izkušenj. Leta in leta treningov, prijav in startnin na tekmovanja, ustrezna športna oprema ter druge aktivnosti zahtevajo izjemno fizično in psihično trdnost ter so poleg tega za mladostnike in njihove starše nemalokrat nepremostljiv finančen zalogaj. Tega se še kako zaveda zdajšnji lastnik in direktor podjetja Miran Rauter, ki je nekdanji član vseh A reprezentanc v alpskem smučanju, večkratni zmagovalec mednarodnih tekmovanj FIS, večkratni študentski svetovni prvak in udeleženec Olimpijskih iger leta 1994 v norveškem Lillehammerju.

Podeljena finančna sredstva so neprenosljiva in nepovratna, prejemniki tudi niso zavezani h kasnejši zaposlitvi v podjetju Hermi. Sredstva so namenjena nakupu opreme ali oblačil, financiranju startnin ali pokritju drugih nastalih stroškov.

Poleg kadrovskih in športnih štipendij podjetje Hermi sponzorska sredstva namenja različnim društvom, klubom, zavodom in institucijam, ki podpirajo razvoj panoge ali s svojim delovanjem in dosežki blagovni znamki Hermi dajejo dodano vrednost in ugled.

Naziv spletne strani

Hermi, d.o.o.

Trnoveljska cesta 15

3000 Celje

Slovenija